• Kapcsolat:  BossConnect Üzletfejlesztési Innovációs Zrt.

  Telefon: (06 70) 60-11-137
  1118 Budapest, Nagyszeben út 24.
  E-mail: info[kukac] bossconnect.com http://www.bossconnect.com

 • Kérjük, itt küldj üzenetet:

  Thanks!

  Köszönjük az üzenetet! Rövidesen jelentkezünk a megadott elérhetőségen.

  Required fields not completed correctly.

 •  
 • Contact
 •  

 

Skonda MáriaSkonda Mária

Budapest és környezete
45 éves korig mentorál
Szakmai háttér
Jelenlegi pozíció
Elnök-vezérigazgatói tanácsadó, gazdasági mentor, excecutive coach
Iparág
Pénzintézeti szektor
Speciális szakterület
Kkv :  pl. informatika, pü szektor,gépipar, eü.ipar, élelmiszer, borászat
Munka tapasztalat (év)
40 év szakmai tapasztalat
Felsőfokú végzettség
Okl.mérnök (Budapesti Műszaki Egyetem, 1973)
Okl.gazdaság-mérnök (Budapesti Műszaki Egyetem, 1984)
Executive Coach és Mentor (KPMG Akadémia, 2010) 
ICF Associate Certified Coach (ACC) nemzetközi minősítés (2014)
Végzettség szerinti szakterületek
Rendszer-és üzemszervezés/pénzintézetek/mentorálás
Együttműködés
Preferált menoráltak
Fiatal és középkorú vállalkozók és alkalmazott menedzserek támogatása. Hölgyeknek, mint vállalkozóknak és menedzsereknek is szívesen adom át tapasztalataimat.
Konkrét témakörök
A „ 3 V”  programom keretében adok támogatás:- Vállalkozás fejlesztés- Vállalkozás üzemeltetés- Vállalkozás válságkezelés témákban. Ezen belül is szervezés – vezetési kérdések, vezetői lét, irányítás, csapatépítés, stratégia tervezés-váltás,cég  akvizíciós kérdések, partnerekkel való kapcsolattartás, Pénzintézetekkel való kapcsolattartás (pl hitel)Teljesítmény controlling, motivációs rendszerek

Munka-magánélet egyensúly, konfliktus kezelés, személyes fejlődés.

Konzultációk várható gyakorisága
Havi 1-2 alkalom
Város(ok)
Budapest illetve annak 100 km belüli körzete
További elérhetőségi csatornák
Telefon, Likedin, e-mail
Személyes információk
Gyökerek, személyes kapcsolódások
Budapest, de multinacionális rokoni kapcsolatok. Multinacionális szakmai tapasztalatok. Társadalmi felelősség vállalás. Kultúra-mecenatúra (Gundel Művészeti Menedzser díj 2009)
Érdeklődés, hobbi
Utazás, síelés,evezés, vitorlás túrák, irodalom, színház, képzőművészet – kiállítások szervezése
Személyes értékek
A gazdasági válság bebizonyította, hogy égető szükség van a rendszereket átfogó szakmai tapasztalatokra, hogy az egyes vállalatokat és így a gazdaságot ismét növekvő pályára lehessen állítani.CREDO A manager lét hasonlít a nyolcezres csúcsok megmászásához: folyamatos megpróbáltatások, váratlan “terep-és időjárásbeli” változások. A mászás során egyre fogy az oxigén és fogynak a társak – gyakran oxigénhiányos állapot és szorító magányérzés fog el – de mászol tovább, visszafordulni már sokszor nem lehet .És ha felérsz, a sikerélményt kíséri az, hogy végtelenül magányosnak érzed magad. Aki erre nincs felkészülve, könnyen a mélybe zuhan. Ezért kellenek az alap – és közbenső “táborok” és fent kapcsolat a támogatókkal. A mentorok ezeken az “állomásokon” adnak segítő támogatást és a csúcs magányában is fogódzót, hogy egyedül is megtaláld a megfelelő megoldást. Ők a managerek “biztosítókötelei” a csúcsteljesítmények során: támogatásuk által a vezetők saját munkájuk során is eszközt kapnak beosztottaik támogatásához és a vállalati kultúra színvonalának emeléséhez.
Kulcsszavak
KKV, vállalkozásfejlesztés, pénzintézeti kapcsolatok, vezetői lét, női vezetők, vállalati kultúra, társadalmi felelősség vállalás, kultúra, multinacionális környezet, stratégia

3 thoughts on “Skonda Mária

 1. Kedves Mária!

  Nem rég találtam rá a mentor programra, mivel jelenleg Londonban élek, de júliusban költözöm haza a párommal és vállalkozni szeretnék. Ezért keresgélek, hogy milyen lehetőségek vannak. Nagyon szimpatikus volt a bemutatkozása, és a személyes értékekről való leírása, melyek közül néhányat már sajnos a saját bőrömön is tapasztaltam.
  Itt Londonban elvégeztem (egészen pontosan most fogom befejezni) egy 2 éves fotográfus képzést, és sok kisebb szakmai tanfolyamot, ezzel szeretnék otthon foglalkozni, és teljes mértékben motivált vagyok és hiszek benne, hogy otthon is lehet érvényesülni, de tartok tőle, hogy a Magyarországon uralkodó “minden rossz, itt nem lehet élni” légkör szép lassan visszább vesz a lelkesedésemből. Ezen kívül a vállalkozás alapítással és alapvetően a vállalkozással kapcsolatban is szükségem lenne támogatásra, segítségre. Vállakoztam már körülbelül 7-8 éve, mielőtt Londonba költöztünk, de a dolgok folyamatosan változnak, én pedig egyáltalán nem vagyok naprakész.

  Arra lennék kíváncsi, hogy mivel jelenleg nem vagyok Magyarországon vállalkozó, így is jelentkezhetnék Önhöz, vagy kimondottan vállalkozókat mentorál???
  Illetve a fent említett témákra kiterjed-e a mentorálás, és mi ennek a pontos menete? Hiszen csak néhány napja találtam rá a programra, és csak hozzávetőleges rálátásom van, hogy miről is szól az egész.

  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel:
  Tóth Enikő

  • Kedves Enikő!

   Köszönöm a hozzászólását és a megkeresését! Örülök annak is, hogy haza készül, én is dolgoztam kulfoldon és az élet megmutatta, hogy a kinti tapasztalatokkal jól lehet boldogulni idehaza, kitartás kell és pozitív lendület. Odakint mindeg idegen maradsz…..
   Foglalkozom út keresőket, a vállalkozás indítás elott állókkal is. Ha döntesz és haza jössz, keress meg kérlek a Bossconnect mail címen!
   Sok sikert, üdvözlettel
   Skonda Maria

 2. Kedves Mária!
  Dr. Varga Orsolya vagyok, a Canem Contact Bt. ügyvezetője. Már beadtam jelentkezésemet a mentorprogramra, és Önt is megjelöltem, mint lehetséges mentort. Gondolom, eljutott Önhöz jelentkezésem és adataim, kérdésem, hogy számíthatok-e egy személyes találkozóra, ahol megismerhetjük egymást, és megláthatjuk, tudunk/akarunk-e együtt dolgozni mint mentor és mentee.
  Üdvözlettel:
  Dr. Varga Orsolya

Itt tudsz kérdezni:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

*