• Kapcsolat:  BossConnect Üzletfejlesztési Innovációs Zrt.

  Telefon: (06 70) 60-11-137
  1118 Budapest, Nagyszeben út 24.
  E-mail: info[kukac] bossconnect.com http://www.bossconnect.com

 • Kérjük, itt küldj üzenetet:

  Thanks!

  Köszönjük az üzenetet! Rövidesen jelentkezünk a megadott elérhetőségen.

  Required fields not completed correctly.

 •  
 • Contact
 •  

A Mentor Program eredményei

A FIVOSZ-BossConnect Mentor Programot 2014 május 8-án indítottuk el, majd megkezdődtek az érdemi mentee-mentor együttműködések. Az ezt követő időszakok statisztikai eredményeit mutatjuk be az alábbiakban (néhány indikátor esetében az egész évre kivetítve).

A vállalkozó mentee-k cégeinek értékét átlagosan 30,4%-kal növelték a mentorok.

Megkérdeztük a mentee-ket, becslésük szerint mennyivel növelte cégük értékét (árbevételét+stabilitását) a mentori közreműködés. A válaszokat átlagolva adódott a 30% feletti szám.

A mentorok által teremtett cégérték egy félévében a mentee-k szerint összesen 109 millió Ft volt.

2014 az első év volt, júniusi érdemi munkakezdéssel, fokozatosan bővülő létszámmal.

 
 

A mentee-k 92%-a elégedett volt a mentorálással.

Ezen belül is, közel a menteek fele “Lényegesen többet kapott, mint amire számított”.

Visszajelzések az együttműködésekről:

Mentoráltak véleménye a mentoraikról, tanulságul az új jelentkezők számára. Csak néhány idézet a visszajelzésekből (lásd fent a 93%-os elégedettséget).

„Rálátásmódja az online piacra kiváló. Rendkívül tapasztalt szakember és tudja, hogyan adja át a gondolatait. A mi témánkat teljesen átgondolta és hasznos üzleti és szervezetfejlesztési ötleteket adott. Rugalmas és segítőkész volt mindig. Elfoglalt, de szakított ránk mindig időt.”

(Keszeg Ádám mentee Bitter Tamás mentorról)

„Segített helyre tenni a dolgokat a fejemben és a vállalkozás célkitűzésében. Rendszert vezetett a mindennapi tervezésbe. Megmentette a céget a csődtől. Jó volt külső szemmel hetente átbeszélni a gondokat.”

(Vadon Zsolt mentee Zeisky Ákos mentorról)

„A projekt management megismerése területén messze túlszárnyalta az elképzeléseimet.”

(Kukár Leó mentee Palánkai Gábor mentorról)

„Péter nagyon jó szervezőkészséggel rendelkezik és ismeri a vállalkozás előnyeit és buktatóit. Technológiai oldalról is sok segítséget nyújtott, ezért tudott segíteni mind a termék megfogalmazásában, kialakításában, mind pedig abban, hogy hogyan lehet eladni, és mire kell figyelni amikor kijövünk a piacra. Ezek mind fontos építőkövekként beleépültek a termékünkbe.”

(Jójárt Ernő mentee Dobozi Péter mentorról)

„Dóra már a webáruház megnyitásánál is nagyon sokat segített. Nélküle nem tartanék itt, húztam volna az indulást a tökéletes állapotig. Ő biztatott, hogy nyugodtan tegyem nyilvánossá az oldat, és kezdjem el az értékesítést, majd menet közben csiszolunk, amin kell. A kulcsdöntésekben mindig mérvadó a véleménye. A speciális élethelyzetemből adódó problémák (két kicsi gyerekemmel vagyok itthon) is hatással vannak a vállalkozásra, és ezen a területen is sok segítséget, támogatást ad. Kapcsolati tőkéje révén is támogat (pl: megjelenési lehetőségek) Dóra igazi coach.”

(Cserháti-Herold Janka mentee Svéda Dóra mentorról)

„Világlátás és cégépítés terén kaptuk a legtöbbet. Hitet adott az elképzelésünk mellé.”

(Litauszki András mentee Pelech Dávid mentorról)

„Jelentkezésünk célja elsősorban egy jó üzleti terv kialakítása volt, amelyre alapozva el lehet indítani a vállalkozást. A mentorálás kilenc hónapja alatt viszont ennél sokkal többet kaptunk Csabától. Segített a tervezett termék pontos megfogalmazásában, hogy jobban eladható legyen. Az elején minden egyes megbeszélés egy bukástól mentette meg a leendő vállalkozásunkat. Csaba nagyon erős a marketing és a sales területén, és nagyon hasznos tanácsokkal látott el, hogyan kell és hogyan lehet eladni valamit.”

(Jójárt Ernő mentee Lévay Csaba mentorról)

Az “útkereső” menteek több, mint 60%-a talált új munkahelyet a mentorálás ideje alatt.

Ezen belül 38%-uk alkalmazottként, 23%-uk saját új vállalkozásában.

 
 
 
Konkrétan miben kaptak támogatást a mentoráltak a mentoruktól?

Mentee-jeink visszajelzései, tanulságul az új jelentkezők számára.

 

Több tervem volt, egyik sem elég konkrét ahhoz, hogy elkezdjem. Mentorommal ezeket tisztáztuk, irányokat, fejlesztendő területeket jelöltünk ki és dolgoztunk rajta.

“Minden beszélgetésünk alatt sikerült újabb ismeretekkel gazdagodnom. Beleláttam jobban, mélyebben a személyiségembe, másokéba, a lehetőségek megragadásának a fontosságába, a döntés meghozatalának időbeni lényegességébe.”

„Az eredeti tervem az volt, hogy kilépek a munkahelyemről, és új pályát választok. Ehhez képest maradtam a munkahelyemen, de azon belül kaptam új feladatokat, amiket élvezek. Ennek eléréséhez nagyon sok segítséget kaptam.”

„A projektek kapcsán a partnerekkel való tárgyalási stratégia kialakításban kaptam segítséget. A cégtársakkal való együttműködés, belső kommunikáció fejlesztésében is hasznosak voltak a tanácsai.”

„ A cégem pozíciójának a meghatározása, fejlődési irányok keresése, fejlesztések felvázolása, segítséget nyújtott a prioritások meghatározásában, tárgyalástechnikai módszerekben, és az üzleti terv kialakításban.”

“Vállalkozással kapcsolatos kérdések, foglalkoztatás területe, cégérték, cégértéket növelő tényezők. Ezek azért kifejezetten fontosak, mivel az egyik cégem jelenlegi fő tevékenységének eladását, illetve társak bevonását tervezem heteken belül.”

 
A menteek az alábbi készségeket jelölték meg, amiben fejlődtek: