Skonda Mária

Budapest (és környéke)

45 éves korig mentorál

Szakmai háttér
Jelenlegi pozíció
Elnök-vezérigazgatói tanácsadó, gazdasági mentor, excecutive coach
Iparág
Pénzintézeti szektor
Speciális szakterület
Kkv :  pl. informatika, pü szektor,gépipar, eü.ipar, élelmiszer, borászat
Munka tapasztalat (év)
40 év szakmai tapasztalat
Felsőfokú végzettség
Okl.mérnök (Budapesti Műszaki Egyetem, 1973)
Okl.gazdaság-mérnök (Budapesti Műszaki Egyetem, 1984)
Executive Coach és Mentor (KPMG Akadémia, 2010) 
ICF Associate Certified Coach (ACC) nemzetközi minősítés (2014)
Végzettség szerinti szakterületek
Rendszer-és üzemszervezés/pénzintézetek/mentorálás
Együttműködés
Preferált menoráltak
Fiatal és középkorú vállalkozók és alkalmazott menedzserek támogatása. Hölgyeknek, mint vállalkozóknak és menedzsereknek is szívesen adom át tapasztalataimat.
Konkrét témakörök
A „ 3 V”  programom keretében adok támogatás:- Vállalkozás fejlesztés- Vállalkozás üzemeltetés- Vállalkozás válságkezelés témákban. Ezen belül is szervezés – vezetési kérdések, vezetői lét, irányítás, csapatépítés, stratégia tervezés-váltás,cég  akvizíciós kérdések, partnerekkel való kapcsolattartás, Pénzintézetekkel való kapcsolattartás (pl hitel)Teljesítmény controlling, motivációs rendszerek

 

Munka-magánélet egyensúly, konfliktus kezelés, személyes fejlődés.

Konzultációk várható gyakorisága
Havi 1-2 alkalom
Város(ok)
Budapest illetve annak 100 km belüli körzete
További elérhetőségi csatornák
Telefon, Likedin, e-mail
Személyes információk
Gyökerek, személyes kapcsolódások
Budapest, de multinacionális rokoni kapcsolatok. Multinacionális szakmai tapasztalatok. Társadalmi felelősség vállalás. Kultúra-mecenatúra (Gundel Művészeti Menedzser díj 2009)
Érdeklődés, hobbi
Utazás, síelés,evezés, vitorlás túrák, irodalom, színház, képzőművészet – kiállítások szervezése
Személyes értékek
A gazdasági válság bebizonyította, hogy égető szükség van a rendszereket átfogó szakmai tapasztalatokra, hogy az egyes vállalatokat és így a gazdaságot ismét növekvő pályára lehessen állítani.CREDO A manager lét hasonlít a nyolcezres csúcsok megmászásához: folyamatos megpróbáltatások, váratlan “terep-és időjárásbeli” változások. A mászás során egyre fogy az oxigén és fogynak a társak – gyakran oxigénhiányos állapot és szorító magányérzés fog el – de mászol tovább, visszafordulni már sokszor nem lehet .És ha felérsz, a sikerélményt kíséri az, hogy végtelenül magányosnak érzed magad. Aki erre nincs felkészülve, könnyen a mélybe zuhan. Ezért kellenek az alap – és közbenső “táborok” és fent kapcsolat a támogatókkal. A mentorok ezeken az “állomásokon” adnak segítő támogatást és a csúcs magányában is fogódzót, hogy egyedül is megtaláld a megfelelő megoldást. Ők a managerek “biztosítókötelei” a csúcsteljesítmények során: támogatásuk által a vezetők saját munkájuk során is eszközt kapnak beosztottaik támogatásához és a vállalati kultúra színvonalának emeléséhez.
Kulcsszavak
KKV, vállalkozásfejlesztés, pénzintézeti kapcsolatok, vezetői lét, női vezetők, vállalati kultúra, társadalmi felelősség vállalás, kultúra, multinacionális környezet, stratégia

 

+3630 900 1627  I  info@bossconnect.com  I  Budapest